Jobb
Jobba på ISF

Vill du forma framtidens socialförsäkring?

Publicerad 20 oktober 2022

Inspektionen för socialförsäkringen (ISF) söker dig som vill arbeta med analys och utredning av socialförsäkringen med inriktning på barn- och familjeområdet. ISF erbjuder en kreativ och social arbetsmiljö där du har möjlighet att utvecklas i rollen som utredare. Du bidrar samtidigt till samhället genom att verka för en rättssäker och effektiv socialförsäkring.

Som utredare granskar, analyserar och utvärderar du frågor som främst rör rättssäkerheten och effektiviteten inom socialförsäkringen.

Tillsammans med andra medarbetare med olika utbildningsbakgrunder initierar, strukturerar och driver du utredningar med hög kvalitet från projektidé till färdig granskningsrapport inom givna tidsramar. Du bidrar med dina perspektiv ­– med helheten i fokus – till en allsidig belysning av olika frågeställningar.

Ett projekt pågår vanligtvis cirka ett år eller längre och resulterar i en rapport som lämnas till regeringen och de verksamheter som granskas.

I arbetet ingår att…

  • delta i arbetet med att ta fram idéer till nya granskningsprojekt
  • identifiera relevanta metoder för utvärdering och analys
  • samla in och analysera kvantitativa och kvalitativa data
  • skriva rapporter och korta sammanfattningar
  • presentera resultaten i olika sammanhang
  • besvara remisser från regeringen
  • ha kontakter med de verksamheter som granskas, Regeringskansliet, forskarvärlden, andra nätverk och media.

En del granskningar genomförs på uppdrag av regeringen medan andra initieras av myndigheten.

De utredare som vi söker ska ha…

  • relevant akademisk examen på minst magister- eller masternivå inom ämnen som offentlig förvaltning, nationalekonomi, sociologi, statsvetenskap, statistik, epidemiologi eller kandidatexamen i juridik.
  • erfarenhet av utrednings- eller analysarbete inom socialförsäkringens barn- och familjeområde.

Vi söker en eller flera utredare med placering i Göteborg.

Klicka här för att läsa mer och ansök

Om Inspektionen för socialförsäkringen ISF

Inspektionen för socialförsäkringen (ISF) är en analys- och tillsynsmyndighet som granskar och utvärderar socialförsäkringsområdet. ISF analyserar rättssäkerhet, administrativ effektivitet och effekter för individ och samhälle. I uppdraget ingår bland annat att granska Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och relevanta delar av Skatteverket.

På ISF arbetar i nuläget ett 50-tal personer varav en majoritet är utredare med grund- eller forskarutbildning inom bland annat förvaltningskunskap, företagsekonomi, juridik, medicin, nationalekonomi, statistik, statsvetenskap och sociologi.

www.isf.se