Annons
PRV

Kunskap som förvandlar idéer till framgång

Publicerad 18 juni 2020

Patent- och registreringsverket, PRV, är myndigheten för immaterialrätt. Vi arbetar för att nya idéer i teknikens och utvecklingens framkant ska stärka Sveriges tillväxt, innovationsförmåga och konkurrenskraft.

Det gör vi genom att öka kunskapen om och förståelsen för värdet av immateriella tillgångar. Vi samarbetar med immaterialrättsmyndigheter i Europa och andra delar av världen.

Vi skyddar innovationer
Grunden i vårt uppdrag är att skydda innovationer med hjälp av patent, design- och varumärkesskydd. Vi handlägger patent-, design- och varumärkesansökningar samt utgivningsbevis för periodiska skrifter.

Vi finns i centrala Stockholm och i Söderhamn. Hos oss arbetar omkring 350 anställda. Vi är experter på immaterialrätt och många är patentingenjörer, jurister och varumärkeshandläggare.

Våra målgrupper
Våra målgrupper är främst företagare, anställda på företag och blivande företagare. Men också forskare, lärare och studenter på universitet och högskolor. Även andra offentliga aktörer och allmänhet har intresse av våra frågor.

Läs mer på: www.prv.se