Annons

Sök Framtidens Forskningsledare 8!

Publicerad 16 juni 2021

För åttonde gången satsar SSF på flaggskeppsprogrammet Framtidens Forskningsledare (FFL-8).

Sedan starten år 2000 har runt 140 framgångsrika forskare antagits till programmet. Ytterligare 16 unga forskare ges nu möjligheten att delta. Deltagarna får under en femårsperiod ett bidrag på 15 miljoner kronor vardera och får samtidigt en gedigen ledarskapsutbildning. Ett viktigt syftet med programmet är att stödja forsknings-ledaren med uppbyggnaden av sin forskargrupp.

Sista ansökningsdag är den 16 augusti!

Klicka här för att läsa mer och sök

STIFTELSEN FÖR STRATEGISK FORSKNING

Stiftelsens för Strategisk Forskning delar årligen ut omkring 600 Mkr till strategisk forskning inom naturvetenskap, teknik och medicin. Målet är att forskningen på sikt ska kunna komma till nytta för svensk industri och samhälle. Ett tiotal utlysningar finns att söka varje år och de utformas olika beroende på utlysning. Huvudsakligen delas de ut som rambidrag eller som individuella bidrag, i första hand till unga framgångsrika forskare. Vi har också några program som uppmuntrar rörlighet mellan akademi och industri.

strategiska.se